Föreläsningar till förändring

Det sägs att vi lever i ett samhälle där förändringstakten är högre än vad den någonsin har varit. Kanske är det så. Men vad är det som styr våra tankar, känslor och beslut både på jobbet och privat? Och vilka resultat får vi utifrån de beslut vi fattar?

Ändringen som gör förändringen handlar om att hjälpa dig själv och andra att bidra till bättre prestation och välmående. Genom att hitta dina drivkrafter och att definiera önskade resultat får du ut mer av din inneboende potential.

Vad skulle hända om du fick verktygen så att din prestation ökade tio procent över din förmåga? Eller tjugo? Sanningen är att du besitter förmågor som du inte har en aning om. Förmågor som du kan lära dig plocka fram och som kan få dig att fokusera på tydliga mål, övervinna problem och öka din effektivitet.

Ofta när vi pratar förändring i affärsvärlden så är det i IT-stöd, processutveckling och organisationsförändringar vi berör. Det blir lätt mycket prat om vad som behöver göras. Även då vi pratar igenom hur, när och varför vi ska genomföra förändringen så blir det inte alltid som vi hade tänkt oss. Varför blir det så egentligen?

Andreas Sander har under sina år som polis, föreläsare och coach träffat tusentals olika människor och det har gett honom en värdefull lärdom, att alla vi människor bär med oss ett bagage. Oavsett vem du är så har du ett mer eller mindre omedvetet förhållningssätt till de förändringar som sker i ditt liv. Och ju mer medveten du blir om ditt mentala förhållningssätt, desto lättare kan du förhålla dig till din omgivning och till det du vill uppnå. Att nå människor och att skapa förtroende är något Andreas har arbetat länge med. Det har varit ett av hans viktigaste verktyg i arbetet som polis och är minst lika viktigt i hans affärsverksamhet.

Om du tycker att detta verkar intressant är det här absolut föreläsningen för dig!

Vad innehåller föreläsningen?

konflikthantering

Andreas presenterar en sorteringsmodell som är oerhört lätt att förhålla sig till oavsett vilken bransch du verkar i. Han berättar om vilka knep som finns för att du ska höja ditt välmående och hur du kan bygga en bättre självkänsla och ett självförtroende genom att göra små justeringar i dina tankeprocesser. Andreas väver även in exempel från både polis-, affärs- och familjelivet för att du ska kunna ta till dig budskapet på ett spännande, roligt och konkret sätt.

Vad får du med dig?

Den här föreläsningen skapar en enorm påverkan på hur du i framtiden tolkar dig själv och din omgivning på ett stärkande sätt. Du får med dig verktyg och modeller som du kommer att använda dagligen både i yrkes- och privatlivet som hjälper dig att uppnå dina målsättningar. Hur du skapar förändringar på livstid helt enkelt.

För vem?

Denna föreläsning är framtagen för dig som vill skapa en positiv förändring i ditt liv utifrån dina villkor. Föreläsningen är till för att du ska vinna nya insikter, bli inspirerad och motiverad att utvecklas som människa.

Kris- och konflikthantering

Om det fanns en formel för att förhindra att konflikter uppstod och förvärrades skulle världen se helt annorlunda ut. Om den skulle vara bättre eller sämre är egentligen svårt att avgöra. Konflikter, motsättningar och ifrågasättande är kanske vitalt för att driva utvecklingen framåt. Dock gäller det att ha förmågan att hantera dessa konflikter för att undvika att de förvärras.
Andreas Sander är föreläsaren som ger dig som deltagare möjlighet att ta del av hans historier från åren som polis. Han berättar även ur ett neurologiskt perspektiv hur du kan dämpa eller helt undvika en konflikt med hjälp av olika kommunikativa och mentala knep.

Konflikter och motsättningar var Andreas Sanders huvudsakliga arbetsuppgifter under de tio år som han var polis. Men tjafs och gnäll tär lätt på energireserverna. Han lärde sig därför att hantera påhopp och smutskastningar för att behålla sitt professionella lugn och förmåga att lösa problemen istället för att hoppa i galen tunna och falla tillbaka till ett mindre konstruktivt stadium. Det är dessa tips Andreas vill förmedla till dig så att du lättare ska kunna hantera konfliktfyllda situationer.

Vad innehåller föreläsningen?

Andreas berättar om några olika händelser ur sitt polisliv samt hur han förhöll sig till motparten i dessa situationer. Han förklarar även hur vi sorterar information på olika sätt och hur vi kan fokusera på att dämpa konflikten eller upprördheten med hjälp av enkla metoder som han lär ut. Föreläsningen är interaktiv och innehåller pardiskussioner runt olika frågeställningar. Detta för att du som deltagare själv ska hitta svaren på dina frågor.

Vad får du med dig?
Du kommer att få en ökad självinsikt om hur du reagerar i en konfliktsituation samt vad du kan tänka på när du hanterar en den.
Du får enkla verktyg och modeller att använda och förhålla dig till när situationen är spänd.

För vem?
Denna föreläsning är till för dig som vill ge teamet eller gruppen en förståelse för hur vi kan hantera våra konflikter och därför behålla den professionella affärsmässigheten även när vi stöter på motstånd. Den är även för dig som vill följa Arbetsmiljöverkets nya författning 2015:4 om organisatorisk och social arbetsmiljö.

Kontakta oss

För att Du ska få ett upplägg som passar Dina behov kan det vara bra att prata igenom vilka förväntningar Du har. Använd gärna formuläret nedan för att komma i kontakt med oss.

Tack för Ditt besök!

Namn*

E-post*

Telefon

Meddelande

”Jag har haft förmånen att coachas av Andreas. Han är en varm, vis och trygg person med mycket stor kompetens inom coachning. Hans förmåga att verkligen se en annan person är unik. Andreas rekommenderas varmt.”

”Det finns ingen tvekan om att jag skulla anlita Andreas som personlig coach igen om jag kom till ett vägskäl då jag inte vet vilken väg jag ska välja. Med Andreas hjälp växte jag som person och medmänniska.”

”Andreas höll ett fängslande föredrag för våra medarbetare. Han gjorde ett lysande framträdande och fångade hela publiken hela föreläsningen”

”Jag har vid Andreas föreläsningar sett hur han med sin energi och personliga engagemang skapar en intensivitet och hög närvarograd hos deltagarna.”

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter

Följ oss på Google+

Vi finns även på Linkedin